Chcete sa na niečo opýtať?
(Po-Pia 7:30 - 15:00 hod.)
 
Späť

Zima sa blíži, pripravte aj svoje auto

2. 11. 2023
90k
Autoservisy a pneuservisy sa chystajú na zimnú sezónu, pretože vodiči budú meniť pneumatiky a doprajú svojim vozidlám servis pred zimou. Na čo všetko by sme mali myslieť?

Výmena pneumatík

Povinnosť používať zimné pneumatiky trvá od 15. novembra do 31. marca, ak je na vozovke súvislá vrstva snehu, ľad alebo námraza. V takom prípade môže vodič osobného motorového vozidla toto vozidlo používať, iba ak má na všetkých nápravách nainštalované zimné pneumatiky.

I keď teda zimné pneumatiky nemusia byť v zime na automobile vždy a za každých okolností, je dobré ich prezuť. Poveternostné podmienky a počasie sa môžu v zime rýchlo meniť.

Pozor na zákony v iných krajinách! Nie všade vo svete majú zákony nastavené tak, ako je tomu u nás. Než vycestujete do zahraničia, presvedčte sa, aké pravidlá pre zimné pneumatiky platia tam.

Nepodceniť prípravu na zimu a obstarať kvalitné pneumatiky sa oplatí. Na našom eshopu najlepsiepneu.sk vám ponúkneme kvalitné pneumatiky zmaček Continental, Barum, Matador voľbu si prispôsobíte tak, aby boli pre jeho potreby ideálne. Jednotkou značky Continental na zimnú sezónu je napríklad WinterContactTM TS 860 S. U značky Barum by sme vám radi predstavili Polaris 5. S výberom padnúcich pneumatík vám však veľmi radi poradíme.

Skontrolujte prevádzkové kvapaliny

Dôležitou súčasťou zimnej výbavy je nemrznúca kvapalina chladiacej sústavy motora. Tú preto pred zimou doplňte. Ďalej je nutné doplniť nemrznúcu zmes do ostrekovačov.

Vozte v aute metličku, škrabku, rozmrazovač zámku, štartovacie káble a deku

Zapadnúť snehom vám automobil môže kedykoľvek počas dňa. Preto je potrebné voziť so sebou výbavu potrebnú na odstránenie snehu, ale aj námrazy. Vhodné je tiež pridať  do auta deku pre prípad, že by ste niekde uviazli a museli bez kúrenia nejakú dobu čakať na pomoc.

Venujte pozornosť stieračom

Stierače v zime pravdepodobne použijete často. Preto musia byť v poriadku stieracie gumičky, aby si so snehom a s drobnými kúskami ľadu dokázali poradiť.

Okrem vyššie uvedeného je dobré pri príprave na zimu myslieť aj na ďalšie veci, ktoré by však mali byť samozrejmosťou celoročne. Sú nimi napríklad stav autolekárničky, nahustenie pneumatík, kontrola geometrie, kontrola stavu akumulátora a zaistenie povinnej výbavy vozidla.

Produkty se filtrují...