Chcete sa na niečo opýtať?
(Po-Pia 7:30 - 15:00 hod.)
 
Späť

Nielen pneumatiky robia auto – zamerajte sa i na disky

20. 3. 2023
831
Chcete mať svoje auto úplne jedinečné? So správnym výberom kolies urobí parádny dojem nielen na vás, ale i na vaše okolie. A práve jar je ideálny čas, kedy nechať svoje auto zažiariť. Vyberať môžete medzi hliníkovými (ALU) nebo oceľovými disky. Každý typ diskov má svoje pre a proti, preto nie je ich výber jednoduchý. V tom, aký disk si zvoliť, vám môže pomôcť aj odporúčanie samotného výrobcu automobilu alebo sa môžete obrátiť na váš servis, ktorý vám určite poradí.

ALU disky

Alu disky sa vyrábajú v mnohých prevedeniach. Chrómovanie a farebné odtiene dodajú vášmu automobilu štýl, aký si sami zvolíte. Existuje celá rad konfigurátorov,  ktoré vám pomôžu s výberom. Vďaka ním môžete vidieť disk priamo na konkrétnom automobile. Konštrukcia je u hliníkových diskov na prvotriednej úrovni. Sú taktiež odolné voči ohýbaniu a deformácii. Naviac sú lepšie chránené pred koróziou. Na druhej strane sú ďaleko náchylnejšie na poškriabanie, ktoré je spravidla trvalé. Najmä pri parkovaní musíte dávať pozor, aby ste disky nepoškodili o obrubníky.

Oceľová disky

Oceľové disky oceníte predovšetkým vtedy, keď často jazdíte na nezpevnených cestách. Ich výhodou je, že sú veľmi odolné voči mechanickému poškodeniu a prípadná náprava je pomerne jednoduchá a finančne nenáročná. Jedným z hlavných dôvodov, prečo niektorí šoféri volia oceľové disky, je ich cena. Sú oveľa lacnejšie ale hliníkové. Na druhej strane rýchlejšie podliehajú korózii a čo si budeme hovoriť, nikdy s nimi nebude vaše auto vyzerať tak jedinečne a štýlovo ako s diskami hliníkovými.

Krásne kolesá nerobia však len disky, ale i vhodné pneumatiky. Preto vyberajte z preverených značiek a doprajte i sebe jedinečný zážitok z jazdy!

Produkty se filtrují...