Chcete sa na niečo opýtať?
(Po-Pia 7:30 - 15:00 hod.)
 
Späť

Aj pre motorky je dôležité vybrať kvalitné motocyklové pneumatiky

22. 5. 2023
787
Vonku konečne cítime letné teploty, takže oveľa častejšie vyrážame na motorke na cesty. Či už máme enduro, skúter alebo dokonca cestný motocykel. Rovnako ako u automobilov, aj u motocyklov platí, že výber kvalitných moto pneumatík je veľmi dôležitý. Na e-shope najlepsiepneu.sk máme pre motorkárov pripravenú širokú ponuku tovaru.

Na svoje si prídu ako motorkári na ťažkých cestných strojoch, tak aj tí, ktorí milujú športovejšiu jazdu. Pneumatiky na motorku sa vyberajú podľa mnohých kritérií – napríklad podľa štýlu jazdy alebo povrchu trate. Len tie správne vybrané pneumatiky zaručia lepšiu ovládateľnosť a pocit z jazdy.
 

Najmä ponuka pneu na moto od značky Continental je veľmi široká.
 

Pre cestné športové motocykle je motorkármi i nezávislými testami dobre hodnotená pneumatika ContiRoadAttack 4, jej úplne nová zmes a aktualizovaný dezén behúňa významne zvyšujú výkonnosť za mokra. Všeobecne sa dá charakterizovať ContiRoadAttack 4 ako pneumatika s vynikajúcou priľnavosťou za všetkých podmienok. Naviac nová „hladká“ oblasť na hornom ramene behúňa zaručuje prvotriednu priľnavosť v zákrutách pri vysokých uhloch náklonu. Rad Continental RoadAttack sú športovo-cestné pneumatiky, ktoré sú vyvážené medzi výkonom a dĺžkou životnosti.


 

Pre silné stroje a fanúšikov rýchlej jazdy je potom vhodná pneumatika ContiSportAttack 4, ktorá obsahuje zmes blackchili sport, vďaka ktorej má lepšie záberové vlastnosti a trakciu. Pýši sa novou konštrukciou profilu, čo spôsobuje väčší otlačok pri extrémnych náklonoch. Sú tiež vhodné pre hobby použitie na závodnom okruhu (bez ohrievačov).


 

V prípade motocyklov typu cestovné moto endurá odporúčame výber medzi:
 

  • ContiTrailAttack 3 - jedná sa o cestnú pneumatiku s najkratšou dobou zahrievania. Optimálnu prevádzkovú teplotu dosiahne už po 1500 metroch. Je navrhnutá tak, aby aj po niekoľko tisíc kilometroch poskytovala vysoký výkon. Za to vďačí nielen zmesi MultiGrip, ale i prepracovanej konštrukcii kostry a špecifickému dezénu.

 
 

  • TKC 70 - v sebe spája to najlepšie z off-road pneumatiky TKC 80 a cestného plášťa ContiTrailAttack 2. Vyvinutá terénna pneumatika navrhnutá pre off-road použitie do rýchlosti až 240 km/h. Je vhodná pre ľahký až stredne ťažký terén a poskytuje mimoriadny výkon i pri použití na ceste.


 

  • TKC 70 Rocks - sa vyvinula v agresívnejšiu terénnu pneumatiku. Prvý krát v histórii sa dá štandardne prednú pneu TKC 70 kombinovať s agresívnejšou offroadovou pneumatikou TKC 70 Rocks na zadnom kolese. Je to medzičlánok spájajúci TKC 70 a TKC 80. Príjemne tichá zadná pneumatika vďaka vylepšenému usporiadaniu výstupkov pre potlačenie hluku.


 

  • TKC 80 - legendárna pneumatika na cesty i do terénu. Táto pneumatika bola otestovaná pre použitie na dlhých trasách a v závodoch. Má výbornú bočnú stabilitu na mäkkom povrchu.

Produkty se filtrují...